Netwerk te langzaam?

Netwerkbekabeling aanleggen

Is de snelheid van je bekabelde internet verbinding niet sneller dan 100Mbit terwijl u een sneller internet abonnement heeft? Dan kan de oude CAT5 bekabeling, of oude switch de oorzaak zijn.

Oude netwerkkabel vervangen

Het internet in Nederland wordt steeds sneller. Zo snel zelfs dat bepaalde netwerkkabels het niet meer kunnen bijhouden. Wanneer u een gemiddeld pakket heeft van bijvoorbeeld Ziggo dan komt er een snelheid van 200Mbit uw pand binnen. Binnenin uw pand wordt het internet weer verder verdeeld via uw modem, switch en router.  Een goede pagina waar u uw snelheid kan testen is via speedtest.net.

Bekabelde netwerk versnellen.

Komt u bekabelde netwerk niet hoger dan 100mbit per seconden dan kan het zijn dat uw verouderd apparatuur heeft of de netwerkkabel dient te vervangen. Helaas is er geen andere mogelijkheid om uw netwerk te versnellen d.m.v. van uw Cat5 kabel te vervangen voor Cat5E, 6 of hoger. U verhoogt de doorvoersnelheid van uw netwerkverbinding van 100 naar 1.000Mbit of zelfs 10.000.

Kosten van de netwerkkabel aanleggen.

Om kabel aan te leggen dient u eerst te kiezen of u netwerkkabel wenst te plaatsen van 1.000 of 10.000 Mbit. Zeker is dat het internet en de computers iedere jaar sneller worden. Voor nu is de 1.000Mbit versie meer dan voldoende voor alle internetaanbieders de komende jaren. Maar zoals de trend laat zien zal je na een aantal jaren misschien weer aan de max zitten. De prijs per meter zal 2x zo duur zijn maar meestal is dat niet de grootste kostenpost. De tijd die je eventueel kwijt kan zijn met het doortrekken van de kabel en het bevestiging van de connectoren is meestal het duurste.

Ander opties dan de netwerkkabel versnellen?

Je kan het netwerk via uw huidige stroomnetwerk laten lopen; powerline adapters, hierbij zijn ook snelheden van 1.000 Mbit haalbaar. Het nadeel dat deze punten altijd stroom gebruiken, iets meer last van storingen hebben en altijd een extra vrij stopcontact nodig hebben. Uiteraard is draadloos ook een bekend alternatief en wordt steeds sneller, echter blijft een bekabelde netwerkverbinding altijd de betrouwbaarste mogelijkheid. Het voordeel van de alternatieven op de netwerkbekabeling is de snelheid waarmee het netwerk wordt aangelegd, boren en de problemen bij het doortrekken van lange afstanden behoren dan tot het verleden.

Netwerk advies?

Wij helpen u graag met het maken van een geschikte keuze! Wij komen graag langs om samen met u de opties te bespreken. Wij hebben de meeste producten welke nodig zijn om uw gewenste netwerk aan te leggen voorradig en kunnen direct handelen.

router en netwerk hulp

router en netwerk hulp

Wij helpen u graag met uw vragen over uw netwerk  in huis of bij u op kantoor. Wanneer de router (en niet de server) in uw netwerk de baas is dan bent u bij Pcvriend aan het juiste adres.

Wat is een router?

Simpel uitgelegd is een router een apparaat dat de binnenkomende internetlijn netjes verdeeld tussen uw apparaten maar ook uw apparaten onderling met elkaar verbindt. Een router kan je los verkrijgen of is verwerkt in combinatie met een modem van uw provider bijvoorbeeld van; Ziggo, KPN, etc. Zonder router zou je enkel en alleen maar op 1 computer internet ontvangen.

Pcvriend biedt router en netwerk hulp :

 • Algemeen netwerkadvies bedraad en draadloos
 • Installeren en onderhouden van netwerk
 • Hulp bij instellen IP camera
 • De draadloze printer werkt niet meer, en hulp bij installatie
 • De draadloze printer kan niet meer scannen
 • Poorten instellen in de router, voor de Playstation, Xbox, hulp op afstand
 • Installeren van NAS
 • Printen via het netwerk
 • Bestanden delen via het netwerk
 • Draadloos bereik verbeteren
 • Algemene router en netwerk hulp

De router in uw huis of kantoor wordt een steeds belangrijker onderdeel van de ICT omgeving. De router zorgt ervoor dat ieder apparaat in huis een netwerkverbinding krijgt. Vroeger had u enkel een computer in huis staan welke bedraad is aangesloten. Later kwam hier de laptop met zijn draadloze verbinding bij. Tegenwoordig is het heel normaal dat de router ook uw mobiele telefoons, tablets, draadloze printer in huis aanstuurt. Zeer populair en in een enorme groeimarkt zijn de domotica apparaten welke uw router zal gaan aansturen. Domotica zijn huishuidelijke apparaten welke u kan bedienen en onderhouden met bijvoorbeeld een app op uw telefoon. Hierbij kunt u denken aan: verlichting, rolluiken, zonnepanelen, beveiligingscamera’s, IP-camera’s, poorten, verwarming etc. De router zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar samenwerken. Heeft u hulp nodig bij het instellen onderhouden van de router dan bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres.

Basistaak router: Het verbinden van meerdere apparaten binnen uw netwerk en desgewenst deze veilig en stabiel te laten communiceren met het internet.

Veel voorkomende router problemen.

 • Geen draadloos internet op uw computer,
 • Draadloze printer drukt niet af of andere printer problemen
 • Scanner werkt niet meer
 • Computers zien elkaar niet in het netwerk
 • Geen internet via Lan en bedraad
 • Backuppen via het netwerk lukt niet
 • Camera’s niet zichtbaar in het netwerk
 • IP-camera’s niet vindbaar in het netwerk
 • Ondersteuning bij het installen van uw NAS
 • IP-camera’s buiten uw huis niet zichtbaar.
 • Bureaublad op afstand werkt niet.
 • algemene router en netwerk storingen

Gijzelsoftware op uw computer?

Er verschijnt een venster in beeld, uw computer is gegijzeld en u moet betalen. wat nu? Op deze pagina vindt u alle informatie over gijzelsoftware. Wanneer u net besmet bent geraakt, neem dan direct onderstaande stappen door. Andere woorden voor gijzelsoftware zijn ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware.

Snel naar:

 1. Eerste stappen bij besmetting van gijzelsoftware:
 2. Wat is gijzelsoftware?
 3. Gijzelsoftware verwijderen
 4. Computer opschonen na gijzelsoftware
 5. Backuppen is de enige oplossing!
 6. Hoe is de gijzelsoftware op mijn computer terecht gekomen?
 7. Kun je de malafide gijzelsoftware voorkomen?
 8. Hoe kan ik mijn bestanden ontsleutelen?
 9. kan het malware of gijzelsoftware niet door iemand anders ontcijfert worden?
 10. Hoe wordt de oplossing voor gijzelsoftware gevonden?

Eerste stappen bij besmetting van gijzelsoftware:

 • Verdere verspreiding voorkomen:
  • ontkoppel u direct van het netwerk en internet
  • Sluit geen externe schijven aan zolang het virus nog actief is, anders zullen deze ook besmet raken
  • Waarschuw u mede (cloud) dropbox gebruikers direct. Als de andere computers nog niet besmet zijn dan zal dit pas gebeuren wanneer deze pc online is. De (cloud) dropboxmap dient direct offline geback-upt te worden alvorens deze besmetting overslaat.
  • Ander computers in het netwerk niet aanzetten zolang het virus actief is
  • Geen camera’s aansluiten
  • Zet computers in het netwerk en de NAS direct uit. (Een NAS is een geavanceerde netwerkschijf)
 • Verwijder het virus met 1 of 2 bekende virusscanners. Doe dit 2 dagen achter elkaar omdat het virus misschien te nieuw is om de eerste dag herkent te worden.
 • Kijk of het virus gratis ontsleutelt kan worden. https://www.nomoreransom.org/ .
 • Installeer eventueel uw computer geheel opnieuw
 • Wanneer de data niet ontcijfert kan worden, maak dan een back-up van uw belangrijke en besmette bestanden, omdat deze later eventueel wel ontcijfert kunnen worden. De versleutelde bestanden bevatten zelf niet het virus, deze staat of stond ergens anders op uw computer.
gijzelsoftware, ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware
Melding van gijzelsoftware, malware , virus,

Zelf op de link geklikt en u schaamt zich? nergens voor nodig! Het gebeurd iedereen wel een keer in een moment van onoplettendheid. Dit overkomt ook overheden, ziekenhuizen en hoger opgeleide mensen.

Wat is gijzelsoftware?

Gijzelsoftware vergrendelt al uw persoonlijke bestanden. U kunt hierbij denken aan uw foto’s documenten, favorieten en mailgeschiedenis! Voor menig bedrijf en consumenten een behoorlijk leed. U krijgt altijd een scherm in beeld met de vraag of u geld wenst te betalen om zo uw bestanden weer terug te krijgen. U krijgt hier meestal maar enkele dagen bedenktijd voor en daarna wordt de sleutel definitief weggegooid. Wanneer u overgaat tot betaling bestaat de mogelijkheid dat ze ondanks de betaling u toch niet de sleutel overhandigen. Het blijven natuurlijk criminelen!

Gijzelsoftware verwijderen

Wanneer u eenmaal besmet bent met de software dan bent u eigenlijk al te laat. We kunnen de ransomware of malware wel verwijderen echter zijn dan de bestanden al versleuteld. Toch is het altijd raadzaam om de computer direct na te kijken met een goede en meestal betaalde virusscanner of de computer geheel opnieuw te installeren. Zet overige computers in het netwerk of in uw huis niet aan zolang de bron nog besmet is! Ook een usb of externe schijf mag u pas weer aansluiten nadat u zeker weet dat de software verwijderd is.

voorbeelden van gijzelsoftware, ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware
Melding  van gijzelsoftware, malware , ransomware

Computer opschonen na gijzelsoftware

De schade is eigenlijk al aangericht, maar toch kan het virus nog enkele dagen actief zijn. Er zijn varianten bekend welke na 3 dagen vanzelf weer verdwijnen van de computer nadat de bestanden zijn versleuteld. Ons advies is om de computer opnieuw te installeren. We zetten dan de besmette bestanden op een aparte schijf. En installeren Windows opnieuw op uw computer. U computer is weer schoon, snel en veilig!

Back-uppen is de enige oplossing!

Het voorkomen is lastig en de manier hoe de malafide software zich verspreid in de toekomst is niet te voorspellen. De enige mogelijkheid is daarom uw bestanden altijd te back-uppen via een externe losse schijf! Meer info over back-uppen vindt u hier, of plan een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken en uw back-up zo makkelijk mogelijk te regelen.

Hoe is de gijzelsoftware op mijn computer terecht gekomen?

De meest bekende variant van de malware is via een mailtje. Ze sturen u een mailtje van (wat lijkt) als een bekende afzender waarin ze u lokken om op een link te klikken. Het mailtje op zich is geen virus, maar zodra u op het linkje in de mail klikt, dan wordt het cryptoware automatisch gedownload. De afzender kan iedereen zijn; een factuur van KPN, een loterij, marktplaats of de belastingdienst. Klik daarom nooit op een link in een e-mail, want je weet nooit waar je terecht komt.

ransomware
Hier ziet u dat de link niet naar facebook toe leidt, maar naar een frauduleuze website. 

Iedereen kan een link laten lijken zodat het naar een onschuldige pagina leid, maar achter het linkje zit een geheel andere pagina. Hieronder geef ik 3 voorbeelden welke allemaal naar de website van PCvriend leiden. U kunt de echtheid van de link controleren door uw muis op de link te plaatsen zonder te klikken. U ziet dan de url / website staan waar u naar toe geleid zal worden. Bij outlook en Microsoft word verschijnt de link direct bij de link, bij internet browsers zoals Google ziet u het links onderaan verschijnen.

De malware kan uw computer ook besmetten tijdens het surfen op het internet. De kans is minimaal bij bekende grote pagina’s zoals; het NRC, Rabobank of NPO. Maar wanneer u zich op het grijze gebied gaat begeven dan is de kans op besmetting groter. U moet hierbij denken aan:

 • Seks websites
 • Gok websites
 • Vreemde banners,
 • Illegaal Muziek, spellen of films downloaden

Kun je de malafide gijzelsoftware voorkomen.

Nee, echter kunt u de kans op besmetting wel verkleinen en de schade kan wel 100% voorkomen worden d.m.v. een back-up. Wanneer u consequent een offline back-up maakt dan bent u 100% veilig. Een offline back-up betekend dat de back-up die u maakt niet verbonden is met uw computer. U maakt een back-up op een usb stick of schijf en koppelt deze vervolgens direct los van de computer. Op het moment dat u besmet raakt met de gijzelsoftware dan kan de software u niet raken.
Andere back-up oplossingen zoals Dropbox, Cloudback-up, een netwerk of Nas zijn geen veilige oplossingen voor dit type virus, gijzelsoftware of ransomware. Uiteraard in andere situatie kan het een perfecte back-up oplossingen zijn.

U verkleint de kans om besmet te raken door:

 • Een goede ( betaalde) virusscanner
 • Houdt uw software zoals Windows altijd up-to-date
 • blijft alert, bij twijfel niet klikken
 • Back-up uw persoonlijke bestanden, en het cryptoware kan u niks maken

Hoe kan ik mijn bestanden ontsleutelen?

Kijk op de website: www.nomoreransom.org . Hier hebben ze een aantal sleutels verzameld en misschien zit uw sleutel hiertussen. Het kan zijn dat de oplossing nu nog niet gevonden is maar in de toekomst wel. Back-up daarom de geïnfecteerde bestanden en probeer het later nog eens.

Waarom kan het malware of gijzelsoftware niet door iemand anders ontcijfert worden?

Theoretisch kan dat wel. U kunt het vergelijken met het cijferslot op je koffer. Je moet de 3 cijfers in de juiste stand zetten en dan gaat de koffer open. Zo werkt het ook met de gijzelsoftware, echter bestaat de combinatie niet uit 3 cijfers (3 x 10). Maar uit triljoenen tekens zodat de snelste computers er jaren voor nodig heeft om 1 bestand te ontcijferen.

Hoe wordt de oplossing voor gijzelsoftware gevonden?

Het is moeilijk om de criminele daders te achterhalen. Ze kunnen hun acties plannen en uitvoeren vanaf een computer of bibliotheek overal ter wereld met valse namen en schuiladressen. De betaling dient per Bitcoins te geschieden en verloopt dus niet via reguliere banken waardoor het opsporen moeilijk zal verlopen. Maar wanneer ze opgepakt worden, dan vinden ze daarmee vaak de sleutel en dus de oplossing.

Computer of laptop start niet op

Helaas zoals altijd met computers zijn er meerdere redenen waarom een computer niet op kan starten. Eén ding is wel altijd hetzelfde: het komt altijd ongelegen en het is vervelend wanneer een computer niet opstart. Op deze pagina staan een aantal mogelijke oorzaken waarom de computer niet opstart.

Reboot and select proper boot device or insert boot media

De computer of laptop start niet op en geeft de melding “select proper boot device”. De computer kan niet booten,  en bedoeld dus eigenlijk te zeggen:  de computer kan Windows niet starten. Normaal als je de computer aanzet start Windows na een aantal seconden op. Uiteraard kunnen wij dit probleem verhelpen als computerbedrijf, maar controleer zelf alvast een aantal dingen:

 • Koppel externe schijven los, en start de pc opnieuw
 • Verwijder cd/ dvd schijven en probeer de pc opnieuw op te starten
 • Verwijder alle usb apparaten behalve de muis en keyboard en start opnieuw.

Een aangesloten apparaat of device aan uw computer kan de oorzaak zijn dat Windows niet opstart. Dit komt omdat de computer Windows aan het zoeken is op iets anders dan de daarvoor bestemde harde schijf. De computer kan Windows nooit op uw externe schijf vinden en daardoor komt de melding reboot en select proper boot device. Het probleem kan waarschijnlijk opgelost worden door:

 • Bootvolgorde opnieuw instellen
 • Windows herstellen / opnieuw installeren
 • Kapotte harddisk vervangen en Windows installeren

Computer start niet op:  alleen piepjes bij het opstarten

Als de computer niet opstart en je hoort een aantal piepjes dan krijg je eigenlijk in computertaal te horen wat er aan de hand is. Die piepjes staan voor een error code en deze taal is te begrijpen door de manual van de desbetreffende computer of moederboard erbij te pakken. Een aantal mogelijke oorzaken zijn:

 • Kapotte videokaart
 • Geheugen probleem
 • CPU of Fan probleem
 • BIOS probleem / lege BIOS batterij

Aan aantal veel voorkomende reden van het niet opstarten van de computer

PC lijkt normaal op te starten maar bereikt uiteindelijk Windows niet.

Om Windows op te starten zijn er duizenden bestandjes nodig en worden er op de achtergrond honderden commando’s uitgevoerd. Wanneer één van de bestandjes niet op de juiste plaats staat dan zal de pc helaas nooit Windows goed opstarten. De reden dat de pc niet opstart is belangrijk om te achterhalen! Het kan een virus zijn, een kapotte harde schijf, of een conflict bij een update.

Als je weet dat de harde schijf in orde is en er geen virussen meer aanwezig zijn dan zijn er een aantal mogelijkheden om de computer weer goed op te laten starten met onderstaande opties! Let op: maak altijd een back-up van je bestanden!

 • Windows opnieuw installeren
 • Windows herstellen met dvd
 • Terug naar fabrieksinstellingen

PC of laptop reageert niet meer; geen lampje geen geluid.

 • Als de computer helemaal nergens meer op reageert dan is het vaak de stroomtoevoer. Bij een laptop kan dat de batterij of de adapter zijn en bij een computer de voeding. In sommige gevallen is het enkel de aanknop. Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen en de opties en de prijzen te bespreken.

Laptop gaat aan maar krijg geen beeld.

Een probleem wat vaak voor komt en kent verschillende soorten oorzaken. Je zet de computer aan en een aantal lampjes gaan branden en de computer maakt geluid. Het klinkt veelbelovend maar er komt uiteindelijk geen beeld. Een aantal voorbeelden waarom de computer of laptop in dit geval niet opstart kan liggen aan:

 • Waterschade
 • Kortsluiting
 • Fout in bekabeling
 • Kapotte grafische kaart
 • Scherm kapot
 • Backlight van scherm kapot.
 • Hardnekkige vastloper
 • Interne bekabeling in pc of laptop.

Om op voorhand aan te geven wat het kost is vanwege de diversiteit in mogelijke oorzaken bijna niet te voorspellen. Het beste is om de computer bij ons op locatie af te leveren en we starten een onderzoek. Dit onderzoek hoeft u niet te betalen wanneer wij de reparatie uit mogen voeren voor u. in alle andere gevallen betaald u de onderzoekskosten van € 30. In 30% van de gevallen bij een laptop op leeftijd heeft reparatie geen zin. Of reparatie de moeite waard is kunnen we u voortijdig en gedurende reparatie bespreken en in meedenken.

Computerhulp Hilvarenbeek

Computerhulp Hilvarenbeek.

Heeft u ICT problemen bij u thuis of op kantoor in Hilvarenbeek? Dan bent u bij PCvriend aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd  in Tilburg maar maximaal 500 meter verwijderd van de gemeentegrens Hilvarenbeek zijn we sneller bij u dan in de meeste wijken van Tilburg. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij snel en deskundig in staat u te helpen met ICT problemen aan huis zoals:

 • Draadloos netwerk
 • Virus verwijderen
 • Printer aansluiten
 • bekabeld netwerk aansluiten
 • Nas aansluiten
 • Slecht wifi internet verbeteren

Komt u liever met uw computer of laptop bij ons op kantoor langs?

Dat is uiteraard ook mogelijk! Een aantal computerproblemen zijn beter op te lossen bij ons op kantoor. Op locatie heeft de computermonteur niet altijd de juiste computeronderdelen bij de hand. En u bent bij ons op het kantoor altijd goedkoper uit vanwege het lagere uurtarief van de computermonteur is goedkoper.

Ook berekenen wij de wachttijd bij ons op kantoor nooit door aan de klant! Het oplossen van bepaalde computerproblemen neemt veel wachttijd in beslag, bijvoorbeeld een virusscan van de computer kan 2 uur duren per scan. Wanneer er een virus wordt gevonden dient de virusscan nog een keer de gehele computer te scannen totdat  het eindresultaat op 0 virussen komt te staan.  Bij ons op kantoor rekenen wij u die tijd niet door omdat we dan andere computer problemen op kunnen lossen! Diverse computer problemen welke u beter naar het computerbedrijf kan brengen zijn:

 

Heeft u een specialist nodig om uw computerprobleem op te lossen dan heeft u nu een perfect Computerbedrijf gevonden. Neem nu vrijblijvend contact met ons op om de opties samen te bespreken.

Deze pagina is geschreven om beter gevonden te worden in de zoekmachines: speciaal gericht om computerhulp Hilvarenbeek, computermonteur Hilvarenbeek, hulp aan huis Hilvarenbeek beter vindbaar te maken. Maar uiteraard helpen wij mensen in geheel Brabant dus ook: Biest houthakker, Esbeek, Baarschot, Beers, Moergestel, Oisterwijk, Goirle en natuurlijk

 

 

Nieuwe windows of OSX installatie

Computer, mac, laptop opnieuw laten installeren

Wat moet u weten als wij de uw computer opnieuw gaan installeren 

Uw computer opnieuw installeren of herinstalleren is een veel voorkomende opdracht. Een computer opnieuw installeren kan nodig zijn wanneer de computer niet meer goed opstart. De laptop gaat dan wel aan, alleen bereikt deze nooit het beginscherm van Windows of OSX. De reden hiervoor kent verschillende oorzaken.

Oorzaken waarom een laptop computer of mac niet doorstart:

 • Een virus of malware op de computer
 • U heeft de pc of mac niet goed afgesloten
 • Een update heeft een probleem veroorzaakt of is afgebroken
 • Harde schijf is defect waardoor belangrijke bestanden niet meer geladen kunnen worden. ( vervangen van de harde schijf of harddisk is dan ook noodzakelijk.)
 • Virusscanner of vergelijkbare software blokkeert belangrijke bestanden die nodig zijn bij het opstarten. Of de virusscanner heeft een opstartbestand geblokkeerd of weggehaald.
 • Gebruiker heeft zelf instellingen aangepast
 • Computer is heel traag geworden
 • Vreemde foutmeldingen die enkel met een nieuwe installatie opgelost kunnen worden.

Waar dient u rekening mee te houden met een herinstallatie?

 • Een backup maken

  • Wij kunnen de back-up voor u verzorgen
   • U dient altijd aan te geven wat u wenst te backuppen
   • Programma’s kunnen wij nooit backuppen, we kunnen enkel losse bestanden backuppen, zoals: mailgegevens, foto’s, documenten, etc. programma’s dienen altijd opnieuw geïnstalleerd te worden.
  • U backuped zelf.
 • Wat installeren wij standaard < h4>
  • Windows, alle updates, drivers
  • Zetten eventueel backup terug
  • We installeren de programma’s zoals outlook
 • Belangrijke punten om vooraf te bespreken bij een nieuwe installatie

  • Office: word excel, outlook dienen wij opnieuw te installeren. Wij hebben dan van u een dvd, cd of inloggegevens nodig om deze opnieuw te installeren wanneer u dit legaal wenst te laten installeren. Wij kunnen standaard office niet installeren omdat dit een betaald pakket is. Uiteraard kunt u bij ons office voor uw mac of windows computer aanschaffen.
  • Printer: een printer kunnen wij enkel installeren als we de printer bij de hand hebben. U kunt zonder bijbetaling de printer bij ons afgeven en we installeren deze voor u. Wanneer deze draadloos aangesloten dient te worden in uw kantoor of thuisomgeving dan kan dit uiteraard niet bij ons op kantoor.
  • Draadloos netwerk of apparatuur. U dient opnieuw verbinding te maken met uw draadloze netwerk. Dit is meestal een vrij makkelijke stap en het wachtwoord is terug te vinden op de router of modem.
  • Spellen en savegames: meestal kunnen wij wel de savegames backuppen, u speelt dan weer verder in het level waar u gebleven was. Deze wens dient altijd vooraf kenbaar gemaakt te worden bij ons.
  • Bestanden op vreemde locatie: bij back-uppen enkel standaardmappen zoals: documenten, afbeeldingen, bureaublad, muziek, video’s en downloads. Maar heeft u uw bestanden op vreemde locaties neergezet dan dient u dit wel bij ons aan te geven. Er zijn namelijk 1000den locaties waar u uw bestanden kan verstoppen.
  • Virusscanner: heeft u al een betaalde virusscanner abonnement dan kunnen wij deze opnieuw installeren. Wij downloaden het pakket wat u had, en daarvoor hebben wij uw inloggegevens nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om een virusscanners bij ons aan te schaffen.
  • Boekhouding: geef duidelijk aan wat voor soort boekhouding pakket u heeft. Helaas kennen wij niet alle merken. Bij twijfel laat ons of neem zelf contact op met het boekhoudbedrijf. Indien mogelijk maak altijd een backup alvorens deze bij ons af te leveren.
  • Overleg altijd met medegebruikers welke bestanden er belangrijk zijn! Uw computer komt altijd terug zoals u dit vooraf bij ons kenbaar heeft gemaakt. Maakt u geen wensen kenbaar dan is wordt een standaard installatie uitgevoerd.

Tags: windows hangt – computer start niet – computer start niet door – nieuwe harde schijf – ssd inbouwen – mac blijft hangen – apple start niet door – windows is traag – computer is traag – virus verwijderen – computer opschonen – herinstallatie – slome computer – trage pc – trage laptop – computer onderhoud

Computermonteur Tilburg

Computerhulp Tilburg

PCvriend is gevestigd in Tilburg. Vanuit ons kantoor in Tilburg repareren wij alle soorten computers, zowel hardware als software problemen lossen wij voor u op. Het goedkoopste tarief is wanneer u uw computer bezorgd bij ons op locatie te tilburg. U kunt uw computer, laptop of Apple altijd bezorgen gedurende onze openingstijden. Omdat wij het kantoor naast mijn huis hebben, heeft u het voordeel dat u ook buiten openingstijden langs kan komen. Echter dient u buiten kantoortijden altijd een afspraak te maken.

Computerhulp aan huis of op kantoor

Wanneer u computerproblemen thuis of op kantoor heeft dan bieden wij ICT ondersteuning en advies aan huis aan. Wij maken samen een afspraak en wij staan altijd binnen het kwartier nauwslide-image-5keurig bij u voor de deur. Netwerkproblemen en draadloze installaties zijn typische reparaties die enkel bij u op locatie dienen te gebeuren, echter bepaalde reparaties van computer bijvoorbeeld nieuwe installaties van Windows, Apple of virus verwijderen doen wij bij ons op het kantoor. Het tarief is dan goedkoper aangezien we de wachttijd niet aan u door hoeven te berekenen.

Computermonteur aan huis of op kantoor

Een computermonteur berekend binnen Tilburg voor particulieren geen voorrijkosten. Het maakt dan niet uit of u in de Reeshof of Broekhoven ondersteuning nodig heeft. Uiteraard komen wij ook in de omliggende dorpen en steden van Tilburg graag bij u langs. Informeer dan altijd naar de voorrijkosten.

Computer reparatie Tilburg

De goedkoopste oplossing is uw computer ter reparatie aanbieden in ons kantoor te Tilburg. De meeste reparaties voeren wij zelfstandig uit, en in specifieke gevallen werken wij met partners samen. Voor computer reparatie Tilburg bent u bij PCvriend altijd aan het juiste adres. Blijf niet langer met uw probleem zitten en bel ons direct! Samen bespreken we direct de mogelijkheden, de snelheid van de reparatie, en de te verwachten kosten betreffende uw computer reparatie!

Nieuwe computer aanschaffen?

Wij adviseren u ook bij de aankoop van een nieuwe computer of laptop. Maar natuurlijk bouwen computermonteurs ook zelfgemaakt computers en zijn daardoor in staat hoge kwaliteit te leveren, een betere garantie, persoonlijker, sneller en goedkoper. Kijk voor meer informatie op de pagina computer kopen.

Politie virus verwijderen

Politie virus verwijderenbrowser-geblokkeerd-virus-verwijderen

Al sinds 2013 is het politievirus al actief op het internet. U zit op een foutieve of een bekende voetbalwebsite, en plots komt er een scherm in beeld dat u de politie geld dient te betalen. Voor sommige mensen komt dit serieus en beangstigend over en gaan over tot betalen, of gaan naar het politie bureau. De belangrijkste tip bij dit soort zaken is: betaal NOOIT bij een virus! Je helpt hier de criminelen mee, en die criminele lossen het probleem echt niet voor je op! Het virus zal na betaling actief blijven op uw computer.  Een aantal voorbeelden hoe een dergelijke melding eruit kan zien.

Hoe politie virus verwijderen?

Helaas is er geen gouden regel hoe het politie virus te verwijderen. Doordat het virus zich steeds muteert zijn er 10-tallen oplossingen mogelijk. Bijvoorbeeld bij de eerste versie was het mogelijk om een aantal bestanden van de computer of laptop te verwijderen. Nadat op het internet verschenen is hoe deze bestanden te verwijderen hadden de virusverspreiders al weer de locatie en namen van de bestanden veranderd waardoor de uitleg niet meer afdoende was. Zo heeft het virus al 10tallen mutaties ondergaan. Bij 1 van de laatste versies neemt de webcam een foto van uw gezicht en verwerkt dit in het “proces verbaal”, wat uiteraard mensen nog meer frustreert en mogelijk angst aan jaagt. Voor meer uitleg kijkt u eens wat politie Nederland erover zegt.

politievirus

Wat te doen bij een politievirus

PCvriend gaat niet meer stap voor stap iedere mogelijke oplossing opzoeken. Door de vele mogelijkheden kunnen we hier uren mee bezig zijn en dat is kostentechnisch te arbeidsintensief. Ons advies dan ook is een herinstallatie van de computer. Uiteraard kan PCvriend u helpen het virus te verwijderen. Wij stellen u dan een schone installatie van de computer voor. Dit heeft als voordeel dat uw computer softwarematig weer zo snel werkt alsof uw laptop of computer uit de winkel kwam.

Windows 10 installeren of upgraden

Windows 10 installeren of upgradenuiterlijk van windows 10

Hoewel 29 juli 2016 de Deadline was voor de gratis upgrade naar Windows 10, blijkt dit tijdelijk met onbekende redenen nog mogelijk te zijn. Heeft  u spijt dat u niet overgestapt bent naar Windows 10? Ben er snel bij, Windows 10 is nu nog gratis in plaats van €139.

Windows 10 software gratis verkrijgen?

 • Windows 10 kon u gratis verkrijgen t/m juli 2016
 • Windows 10 downloaden is enkel gratis wanneer u Windows 7 of 8.1 op uw systeem heeft staan.
 • Windows 10 upgrade is enkel mogelijk wanneer u over een legale Windows beschikt.
 • Tip: maak altijd een back-up van uw belangrijke bestanden!

PCvriend kan ook Windows 10 snel en veilig voor u installeren

 • Upgrade naar Windows 10 zonder back-up: 25€
 • Upgrade naar Windows 10 met back-up en hardware controle €50
 • Gehele nieuwe installatie zonder back-up: €50
 • Gehele nieuwe installatie inclusief back-up en hardware controle: €75
 • Windows 10 met snelle SSD schijf upgrade: vanaf €200

Windows 10 zelf installeren

Windows 10 installeren is niet heel moeilijk als alles normaal verloopt. Je volgt de stappen welke door Microsoft wordt aangeboden maar u dient toch met een aantal zaken rekening te houden.

 • Wanneer de hardware van uw computer niet 100% in orde is, kan de installatie tussentijds afbreken en dan heeft 2x een halve installatie. controleer daarom eerst uw harde schijf en geheugen.
 • Alle updates van de huidige Windows installatie dienen reeds  geïnstalleerd te zijn.
 • Zorg altijd voor een back-up van uw bestanden voordat u aan de update begint.
 • Werkt je huidige Windows installatie niet stabiel, dan is een gehele nieuwe installatie aan te bevelen
 • Verdenkt u uw systeem van malware, virussen of vreemde pop-ups dan is ook een schone installatie aan te bevelen.
 • Controleer of uw systeem, drivers en programma’s compatibel zijn met Windows 10, voordat u de installatie begint!
 • Maak altijd een back-up van uw belangrijke bestanden
 • Zorg dat de oplader is aangesloten, tussentijds afbreken kan voor problemen zorgen.

Met bovenstaande tips is het mogelijk om de installatie zelfstandig uit te voeren, maar wij helpen u graag om Windows 10 voor u te installeren.