Installatie windows 10

 

Windows 10 installeren

De zomer van 2015 is de introductie van Windows 10 en daarmee de opvolger van Windows 8. De meningen van Windows 8 zijn zeer verdeeld! Het wordt door vele gehekeld maar dit komt meestal voort uit onwetendheid over de nieuwe werkwijze van het systeem. De startknop is daarmee het grootste probleem! Zeker als u al jaren gewenst bent om uw gewenste programma te openen via de startknop dan is de verdwijning hiervan een probleem! Windows 10 brengt deze knop weer terug!

Windows 10 verkrijgbaar.

Microsoft heeft officieel bekent gemaakt dat Windows 10 verkrijgbaar is op 29 juli 2015. om de update te verkrijgen moet u wel aanmelden, dit geldt per apparaat en niet per gebruiker. Dus als u twee laptops of computers heeft met Windows 7, 8 of 8.1 moet u twee keer aanmelden. Dit geld ook voor andere Windows apparaten zoals de Windows phone. om aan te melden klikt u rechtsonder aan op het Windows icoon. hierin staat in hoe je jou apparaat kan aanmelden voor Windows 10.

windows 10 reserveren

 

Wij installeren van Windows 10 voor u!

Wanneer u Windows 7 of Windows 8 op uw computer heeft staan dan hoeft u Windows 10 niet meer te kopen! Deze upgrade wordt door Microsoft gratis aangeboden en dat is een mooi stukje service van Microsoft.

computer upgraden naar Windows 10

In theorie is het mogelijk om Windows 10 te installeren alsof u een normaal programma installeert. Dit is net zo gemakkelijk als een printer of een virusscanner installeren. Toch moet u met een aantal zaken rekening houden alvorens Windows 10 op uw computer of laptop komt te staan.

 • Heeft u een back-up van al uw bestanden gemaakt
 • Werken alle programma’s en uw randapparatuur wel samen met Windows 10
 • Wat als de installatie van Windows 10 niet lukt? Er is geen weg meer terug
 • Als u huidige Windows al problemen of virussen heeft, dan zal dit de installatie van Windows 10 in gevaar kunnen brengen

Windows 10 door een computerexpert laten installeren

Wij kunnen uiteraard Windows 10 op uw computer installeren. Voor €50 euro doen wij het volgende:

 • Wij testen standaard of uw computer geschikt is voor Windows 10.
 • Wij controleren de hardware of deze nog in orde is
 • Wij installeren Windows 10 op uw computer
 • Wij installeren alle nieuwste drivers van uw computer of laptop.
 • Wij installeren uw programma’s na keuze
 • Wij installeren alle nieuwste updates die op de markt zijn
 • Wij testen of de installatie van Windows 10 gelukt is

Een back-up maken voordat Windows 10 geïnstalleerd wordt.

Alleen u weet wat u belangrijk vindt om te bewaren. Hieronder hebben we een aantal punten voor u opgesomd welke verstandig zijn om te backuppen. Een volledige backup van uw computer kost maar 25€. De installatie van Windows 10 inclusief een back-up zal €75 euro kosten.

 • Back-up van Mail instellingen
 • Mail gebruikersnamen
 • Back-up van Inbox en Outbox
 • Contactpersonen overzetten
 • Documenten, foto’s favorieten
 • Veiligstellen van uw administratie en belasting gegevens

!! let op: van een programma kan geen back-up worden gemaakt!! Deze zal altijd opnieuw geïnstalleerd dienen te worden op het nieuwe systeem. Dus Word, Excel, of Outlook worden opnieuw geïnstalleerd. De opgeslagen word bestanden en de mailtje kunnen worden door een back-up weer terug gezet.

herinstallatie windows 10

Hoe lang duurt het installeren van Windows 10

Dit hangt natuurlijk van heel veel factoren af! Theoretisch kan dit lukken binnen 1 uur, maar dan is pas 1 van bovenstaande 7 stappen voltooid. Een herinstallatie van Windows 10 in combinatie met alle bovenstaande stappen neemt meestal 1 werkdag in beslag. Natuurlijk zijn wij niet heel de tijd met de muis en toetsenbord bezig, want wachten is een belangrijk aandeel. Deze goedkope installatie van Windows kan alleen bij ons op onze locatie voor het bedrag van €50,-. Wenst u dit bij u op locatie te verrichten dan wordt de prijs per uur berekend. Afhankelijk van de snelheid van uw computer, de complicaties en uw eigen inbreng kan deze tijd niet te voorspellen zijn.

Voordelen Windows 10

Voordelen: als u een Windows 7 of 8 gebruiker bent kunt u de update binnen het jaar kosteloos uitvoeren. Windows 10 krijgt ook universele Apps die draaien op zowel op een laptop, smartphone, en tablet.
Updates: in Windows 10 zit het programma genaamd “Cortana” als een apparaat een microfoon heeft kunt uw opdrachten inspreken en die zal de programma uitvoeren. Het programma wordt ook een nieuwe zoekmachine!

Er komt ook een nieuwe internet browser genaamd “Project Spartan” dit is een browser met een nieuw gezicht en beveiligingen en programma Cortana is hierin verwerkt. Maar dat is nog niet alles: u kunt ook notities maken en die toevoegen aan websites. Skype wordt nu volledig in Windows 10 geïntegreerd. Dit betekend als u een Windows Phone of andere Windows apparaat heeft, kan er berichten (zoals een SMS) verstuurt worden via het programma Skype (als Skype actief is).

Microsoft heeft nog geen prijzen bekend gemaakt, dus het kan zijn dat de upgrade levenslang kosteloos is of dat de upgrade een prijs krijgt. Een ding is zeker, als de upgrade is voltooid krijgt uw
computer een levenslange update van Windows 10.

Bij PCvriend kunnen wij de nieuwe Windows 10 besturingssysteem installeren en de programma’s installeren die u op u computer zou willen hebben. Als u een Windows 7 gebruiker bent en u zou graag een Windows 8 uiterlijk hebben? Dan is Windows 10 echt iets voor u.