Bestanden redden

Data en bestanden redden

Wanneer uw laptop of computer niet meer op wil starten dan is het meestal nog wel mogelijk om uw data en belangrijke bestanden te redden. Wat de uitkomst zal zijn hangt af van wat er met de harde schijf is gebeurd. Een harde schijf gaat gemiddeld maar 5 jaar mee en takelt eigenlijk vanaf het eerste gebruik al een beetje af.

Prijzen data redden:

 • Data redden pakket 1. Bestanden redden / basis onderzoekskosten        € 30,00
 • Data redden pakket 2. Data redden kantoor binnen 2 uur                         € 50,00
 • Data redden pakket 3. Data redden met diepte scans ( 24 uur)                € 75,00
 • Data redden pakket 4. Data redden via extern  laboratorium ,                  € 700,00

 

 1. Bestanden van uw computer redden basis: Start uw laptop of computer niet meer op en de schijf blijkt 100% in orde, dan zal het redden van data nooit meer dan 30€ euro gaan kosten. In de meeste gevallen blijft u dan ook bij dit bedrag. Lukt het ons niet om de bestanden te achterhalen dan blijft het bedrag ook 30€ voor de onderzoekskosten.
 2. Uitgebreid pakket om uw Data te redden kantoor 2 uur: Wanneer de schijf een beetje kapot blijkt te zijn, en we speciale software pakketten nodig gaan hebben om de data te redden dan komt u in pakket 2 of 3. Ook wanneer er het kopiëren meer dan 3 uur gaat duren valt u in pakket 2.
 3. Wanneer de schijf zeer ernstig kapot is dat het data redden veel tijd in beslag neemt dan komt u in pakket 3. Het zoeken naar de bestanden met een dieptescan duurt meestal wel 24 uur. Vooraf kunnen wij helaas de uitkomst niet garanderen.
 4. Wanneer wij softwarematig niks meer terug kunnen vinden dan dienen wij dit uit te besteden aan een laboratorium. Wij kunnen de schijf wel eerst opsturen voor een taxatie wat €50 euro kost. Naar 2 weken krijgt u dan een antwoord of de backup een kans van slagen zal hebben. Vanaf dan kunt u definitie beslissen of u dit bedrag van 700 euro wenst te betalen!

Mijn computer is gevallen kan de data nog gered worden?

 • Een harde schijf (niet de SSD) kan slecht tegen vallen of stoten. Als de computer niet actief was op het moment van de valpartij dan is het slagingspercentage een stuk hoger.

Computer start met onbekende reden niet meer op, krijg geen beeld is de data nog te redden?

 • Dat je geen beeld krijgt heeft meestal niks te maken met een kapotte harde schijf! De kans is groot dat wij uw data kunnen redden.

Er brand niet eens lampje op mijn computer, laptop of apple kan ik mijn gegevens nog redden.

 • Een kapotte schijf kan dit probleem niet veroorzaken, de kans is groot dat wij uw data nog kunnen redden.

Vochtschade op mijn laptop computer of mac en door korsluiting start pc niet meer op, kan de data nog gered worden.

 • Meestal bij kortsluiting gaat het moederboard, geheugen of voeding defect. In de meeste gevallen blijft de schijf nog in tact. Bij vochtschade bedoel ik wanneer er een glas drinken over de laptop heen valt en niet wanneer de laptop in het zwembad valt. Bij normale vochtschade is data redden in de meeste gevallen mogelijk

Schijf is geformatteerd, kan de data nog gered worden?

 • Meestal kunnen wij de bestanden dan nog terug vinden! Heeft u na het formatteren bestanden op de harde schijf terug geplaatst dan is de kans groot dat de data definitief is overschreven.