Bent u een zakelijk klant?

Hulp bij aansluiten Beveiligingscamera

Hulp bij beveiligingscamera

Hulp bij aansluiten Beveiligingscamera

 

Advies, aanschaf en/of installatie bij uw Beveiligingscamera’s. Pcvriend kan u adviseren over de mogelijkheden van beveiligingscamera’s, wij helpen u bij de zoektocht naar de juiste voor u. Het maakt voor PCvriend niet uit of u de camera’s bij ons of ergens anders koopt, wij helpen u altijd!

Beveiligingscamera aansluiten

Een beveiligingscamera of IP-camera aansluiten wordt door vele mensen nog als zeer ingewikkeld ervaren. Je hebt een degelijke portie ervaring nodig op meerdere vlakken, maar voornamelijk de router. Een aantal stappen welke u bij het aansluiten dient te nemen:

 • De camera verbinding laten maken met uw router, draadloos, bedraad of PoE
 • Een vast IP-adres toewijzen in de camera en in de router. Dit voorkomt later storing.
 • Beveiligingscamera App installeren op telefoon, tablet, NAS, harddisk recorder of computer
 • Poorten forwarden: Om buiten uw netwerk ook uw beveiligingscamera te kunnen inzien dient uw poorten te forwarden in de router.
 • Bewegingsdetectie: Opneem en bewegingsfuncties instellen.
 • Belangrijk: verander uw standaard wachtwoord van de ip-camera en harddisk recorder. Doordat 100.000en mensen in de wereld dit niet doen, bestaan er websites waarbij je bij al deze mensen mee kan kijken. Door de standaard wachtwoorden 123456 of admin is dit door een script zeer makkelijk in te zien. Je hoeft hier geen hacker voor te zijn.
 • Gebruik niet altijd de standaard poort 80

Router: de router is de basis van uw netwerk thuis, het regelt dus ook de communicatie met uw camera’s zowel binnen als buiten uw netwerk. Meer weten over routers dan kijkt u hier.

Hulp nodig bij het aansluiten van de camera en router?

Wij hebben ervaring met diverse soorten beveiligingscamera’s en alle facetten welke hierbij horen. We kennen de meeste routers en cameramerken en hebben dit meestal binnen een uurtje geregeld. Steeds populairder zijn de beveiligingscamera’s uit China. Qua beeld, prijs en opties zeer goed, echter qua stabiliteit en betrouwbaarheid op dit moment een stuk minder. U dient goede apparatuur te hebben om uw camera’s zo in te stellen dat je er maanden of jaren niet meer naar om dient te kijken. Faalt de router, het draadloos internet, weinig bereik, geen opslagdata, of een falende camera en u denkt dat uw goed beveiligd bent dan is het mogelijk dat er na een inbraak niets is opgenomen.

Hulp bij aanschaf beveiligingscamera

U heeft de beslissing genomen om camera’s aan te gaan sluiten en staat op het punt de beveiligingscamera’s aan te schaffen. Dan kunt u kiezen uit 10.000en verschillend camera’s. Wij helpen u graag met het maken van uw keuze! Een aantal aandachtspunten.

 • Draadloos: handig met aansluiten, met een stoorzender kan iemand je camera’s tijdelijk uitzetten. Verbinding is nooit zo goed als bekabeld.
 • Opnemen: wenst u de beveiligingscamera’s op te nemen? Video of enkel foto’s? Op een SD-kaart, harddisk recorder, per mail of NAS.
 • Kwaliteit: met welke camera zie je voldoende details. Hoeveel frames per seconde, welke resolutie en codec ga je opnemen?
 • Live kijken? Via de computer netwerk of app?
 • Extra functies camera: Wil je praten en luisteren via de IP camera
 • Aansluiting: draadloos, PoE, coax, lan+power

Voor al uw vragen neem van vrijblijvend advies met ons op!

×