computer traag

laptop mac of computer traag

Zeer vervelend als uw computer traag is geworden! Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor u een trage computer kunt krijgen.  Wat de reden ook is wij kunnen u altijd helpen!! In de meeste gevallen wordt de computer trager door softwarematige redenen, zoals een virus, te veel software, softwarefouten of malwaren.  De 2de belangrijkste reden is door een hardware-matig probleem zoals een kapotte schijf of een warmte probleem. Wanneer de computer te oud is geworden helpen wij met het upgraden van uw huidige pc of met de aankoop naar een nieuwe computer.

Computer traag door software:

  • Computer traag door virus: virussen kunnen actief zijn op uw computer zonder dat u het in de gaten heeft. Ondanks het gebruik van een virusscanner
  • Computer traag door programma’s: wanneer u te veel of verkeerde programma’s installeert dan kan dit 50% procent van uw capaciteit van uw computer opeisen. Je computer is dan 50% trager geworden zonder dat je zelf maar één programma hebt geopend. Misschien zijn sommige programma’s niet nodig of is het niet noodzakelijk dat die standaard mee opstarten
  • Computer traag door malware: Wanneer u computer besmet is met malafide software dan is uw computer veel rekenkracht kwijt om de taken van de malware uit te voeren. Er blijft dan minder rekenkracht over voor uw gevraagde taken.
  • Laptop of iMac traag door verkeerde instellingen of drivers

Computer traag door hardware

  • Computer sloom door warmte: Wanneer een computer te warm wordt dan gaat de pc automatisch langzamer werken. Behalve dat de computer trager wordt kan dit enorm veel schade aanrichten aan uw computer. Vermoed u een hitte probleem neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.
  • Verkeerde onderdelen of te weinig: Het kan zijn dat u computer niet de juiste apparatuur heeft voor de taken die u wenst uit te gaan voeren.
  • Trage computer door een kapotte harde schijf: Een harde schijf kan volledig kapot gaan of in etappes. Wanneer de schijf ouder wordt kan deze trager worden. Wij kunnen uw harde schijf testen en kijken hoeveel procent hij nog functioneert.

Upgrade van uw computer.

Wij kunnen uw computer altijd sneller maken voor een goedkope prijs! Wij controleren eventueel op software of hardware fouten en indien gewenst upgraden we de computer met nieuwere onderdelen. Een SSD schijf zal uw pc 2x sneller maken, maar afhankelijk van hoe u uw computer gebruikt zal een grafische kaart of meer geheugen ook een uitkomst bieden.

Pc is traag door leeftijd

Is de computer te oud of was u computer een heel goedkoop model dan kan het zijn dat sneller maken van uw computer of laptop geen zin meer heeft. Na de controle van uw computer leggen wij u de oorzaak van de traagheid uit. Met de uitkomst van de resultaten bespreken we samen de opties en eventueel kan dit een nieuwe computer worden. Uiteraard helpen wij u ook bij de aankoop van een laptop of computer. Computers bouwen wij in elke prijsklasse.