NAS ondersteuning Tilburg

Wij hebben enige jaren goede ervaring met Synology NAS (Network-attached storage ). Een NAS is eigenlijk een eenvoudig server of anders uitgelegd een iets wat lastiger in te stellen externe harde schijf. Een NAS is een kastje wat in uw netwerk hangt om bestanden te back-uppen. In het kastje wordt 1 of meerdere harde schijven geïnstalleerd. PCvriend biedt NAS ondersteuning in Tilburg en omstreken.

Een paar voordelen van een NAS

  1. Automatisch bestanden back-uppen van je computer, telefoon of iPad
  2. Schijven in een NAS spiegelen elkaar continu, dit heeft als voordeel wanneer 1 schijf kapot gaat, je nog 1 exact gekopieerde schijf over houdt waardoor uw data niet verloren gaat.
  3. Het automatisch back-uppen van uw Dropbox, Onedrive of google drive
  4. Zelf een Cloud station aanmaken, en met onbeperkte hoeveelheid aan data
  5. Je foto’s automatisch back-uppen van je telefoon.
  6. Met een appje kun je jouw muziek, foto’s en bestanden overal ter wereld bekijken.
  7. IP videocamera software inbegrepen en beelden kunnen op de NAS worden opgeslagen en bekeken.

De voordelen die ik hierboven heb genoemd zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom ik de NAS gebruik. Echter biedt de NAS nog honderden functies meer die ik momenteel (nog) niet gebruik. Zo kun je er ook een website op hosten, emailservers aanmaken of andere NASsen clonen. .

Advies bij aanschaf en installatie

Wij bieden NAS ondersteuning in Tilburg van diverse merken echter met de Synology NAS hebben wij de meeste ervaring. Eenmaal alles ingesteld is de NAS zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer u overweegt een NAS aan te schaffen dan kunnen wij u hier bij assisteren. Welke NAS voor u de beste keuze is hangt af van wat u met de NAS wenst te doen. Eenmaal de NAS aangeschaft dien je de schijven te plaatsen en de software te installeren en in te stellen. Na het installeren van het basissysteem werkt het vervolgens met kleine appjes zoals u die ook kent van uw smartphone.