Netwerk te langzaam?

Netwerkbekabeling aanleggen

Is de snelheid van je bekabelde internet verbinding niet sneller dan 100Mbit terwijl u een sneller internet abonnement heeft? Dan kan de oude CAT5 bekabeling, of oude switch de oorzaak zijn.

Oude netwerkkabel vervangen

Het internet in Nederland wordt steeds sneller. Zo snel zelfs dat bepaalde netwerkkabels het niet meer kunnen bijhouden. Wanneer u een gemiddeld pakket heeft van bijvoorbeeld Ziggo dan komt er een snelheid van 200Mbit uw pand binnen. Binnenin uw pand wordt het internet weer verder verdeeld via uw modem, switch en router.  Een goede pagina waar u uw snelheid kan testen is via speedtest.net.

Bekabelde netwerk versnellen.

Komt u bekabelde netwerk niet hoger dan 100mbit per seconden dan kan het zijn dat uw verouderd apparatuur heeft of de netwerkkabel dient te vervangen. Helaas is er geen andere mogelijkheid om uw netwerk te versnellen d.m.v. van uw Cat5 kabel te vervangen voor Cat5E, 6 of hoger. U verhoogt de doorvoersnelheid van uw netwerkverbinding van 100 naar 1.000Mbit of zelfs 10.000.

Kosten van de netwerkkabel aanleggen.

Om kabel aan te leggen dient u eerst te kiezen of u netwerkkabel wenst te plaatsen van 1.000 of 10.000 Mbit. Zeker is dat het internet en de computers iedere jaar sneller worden. Voor nu is de 1.000Mbit versie meer dan voldoende voor alle internetaanbieders de komende jaren. Maar zoals de trend laat zien zal je na een aantal jaren misschien weer aan de max zitten. De prijs per meter zal 2x zo duur zijn maar meestal is dat niet de grootste kostenpost. De tijd die je eventueel kwijt kan zijn met het doortrekken van de kabel en het bevestiging van de connectoren is meestal het duurste.

Ander opties dan de netwerkkabel versnellen?

Je kan het netwerk via uw huidige stroomnetwerk laten lopen; powerline adapters, hierbij zijn ook snelheden van 1.000 Mbit haalbaar. Het nadeel dat deze punten altijd stroom gebruiken, iets meer last van storingen hebben en altijd een extra vrij stopcontact nodig hebben. Uiteraard is draadloos ook een bekend alternatief en wordt steeds sneller, echter blijft een bekabelde netwerkverbinding altijd de betrouwbaarste mogelijkheid. Het voordeel van de alternatieven op de netwerkbekabeling is de snelheid waarmee het netwerk wordt aangelegd, boren en de problemen bij het doortrekken van lange afstanden behoren dan tot het verleden.

Netwerk advies?

Wij helpen u graag met het maken van een geschikte keuze! Wij komen graag langs om samen met u de opties te bespreken. Wij hebben de meeste producten welke nodig zijn om uw gewenste netwerk aan te leggen voorradig en kunnen direct handelen.