Virussen Verwijderen

Virussen Verwijderen

Wat is een virus

Een Virus is een programma dat schade aan de computer en/of bestanden kan brengen. Virussen worden gemaakt om geld mee te verdienen. Het virus kan zich verspreiden via andere apparaten zoals de USB stick of externe harde schijf. Maar wat kunt u tegen een virus doen? Het is noodzaak zo snel mogelijk de virus te verwijderen of door ons te laten verwijderen.

virus laten verwijderen

Waarom bestaan er virussen

De redenen zijn oneindig! Iedere dag worden er 10.000den nieuwe virussen ontdekt. Meestal gaat het om een bekend virus met een kleine migratie. Dit lijkt dan niet zo erg, maar glipt net zo hard tussen de virusscanner door omdat het een andere naam heeft gekregen.

Waarom is een virus schadelijk

 • Waarom is een virus op uw computer erg
  traag: Het kan zijn dat een virus op uw computer complexen rekensommen op gaat lossen, en deze uitkomst naar een bedrijf door stuurt. Er zijn bijvoorbeeld berekeningen zoals NASA (niet dat die hier aan mee werkt), deze heeft 1000den computers nodig om een complexe rekensom uit te laten rekenen. De bedenker bied dan aan een rekenkracht van 10.000den computers, waarvan u er 1 van bent.
 • Diefstal gegevens: Een speciaal geschreven script bekijkt uw computer en haalt alle wachtwoorden gebruikersnamen en persoonlijke gegevens op, en stuurt deze naar de maker van de virus. Deze kan uw persoonlijke gegevens verkopen, of online zaken bestellen onder uw naam.
 • Diefstal email adressen: een bedrijf wil graag nieuwsbrieven wegsturen naar potentiële klanten. Alleen een bedrijf heeft deze lopende e-mailadressen niet. De maker van de virussen steelt je adresboek en verzameld zo een grote lijst om door te verkopen. Een goed e-mailadres kan wel een dollar waard zijn. Deze virussen worden vaak per mail doorgestuurd d.m.v. een zielig bericht met hetzelfde principe als de ouderwetse kettingbrief.
 • Blokkeren je computer: ze blokkeren je computer zodat je er niet meer in kan. Er komt dan een aanbieding in beeld te staan dat je voor 100 dollar de computer kan ontgrendelen. Ook na betaling zal uw computer echt niet opgelost zijn. Dus betaal nooit!
 • Nepvirussen: in beeld komt een programma te staan die aangeeft dat uw computer gevaar loopt. Hij spot 100den virussen en voor een bedrag van 100 dollar worden deze virussen voor u verwijderd. Na betaling is er natuurlijk geen oplossing.
 • Uw toolbar en startpagina wordt aangepast. Normaliter zoekt u via Google, maar na de installatie van de virus krijgt u een andere Google startpagina. Als je zoekt op bijvoorbeeld: ”virus laten verwijderen door een computermonteur”, dan zal deze pagina u leiden naar andere virussen of schadelijke programma’s. Je komt nooit uit waar je eigenlijk wilt zijn. In dit geval een betrouwbare computermonteur die betaalbaar uw probleem verhelpt.

Virus laten verwijderen door uw computerbedrijf

Wij kunnen altijd de virus van uw computer halen. In de meeste gevallen halen wij de virus al voor u weg voor , dit is wel het snelste en voordeligste, maar het nadeel is dat de kans op succes maar 50%. Maar wenst de beste oplossing dan zorgen wij voor een gehele herinstallatie en dit zal €50 kosten en met een succes van 100%. Een virus verwijderen kan altijd wel, maar in sommige gevallen heeft het virus uw computer al aangetast. Wij hebben dan de virus voor u verwijderd, maar het systeem is dan niet meer stabiel. In dat geval raden wij een herinstallatie aan. Uiteraard blijft dit uw keuze

 computer-virus verwijderen

Bescherming tegen virussen

Globaal heb je 2 soorten mogelijkheden bij een virusscanner.

 • Een gratis virusprogramma installeren
 • Een betaalde virusprogramma laten installeren

Een gratis virusprogramma installeren heeft natuurlijk het voordeel dat u beter beschermt bent dan zonder. Om een goede schatting te maken bent u maar voor 75% beschermt tegen de potentiële gevaren op het internet.

Een betaalde virusprogramma zal ongeveer 95% van de mogelijke gevaren op het internet verhelpen. Niet alleen virussen, maar ook spam, veilig internetten, malware, etc. Afhankelijk van het pakket bent u ongeveer 50€ per jaar kwijt voor een dergelijk software pakket. Wij raden dit pakket aan wanneer:

 • Uw een bedrijf heeft
 • Data heeft dat u niet kwijt wenst
 • Niet alert bent op, vreemde mails, of kinderen die niet letten wat ze downloaden
 • Vergrootte kans wanneer, illegaal downloaden, illegaal voetbal kijken, porno of gokken.
 • U van zekerheid houdt, en 50€ kan missen per jaar.

virus verwijderen Virusscanner laten installeren

Wij kunnen een virusscanner voor u installeren. Wij hebben altijd de kennis wat het beste pakket is per jaar! Via onze “kluis” houden bewaren wij de inloggegevens en waarschuwen tijdig wanneer de virusscanner verlengt dient te worden. Wij kunnen de virusscanner voor u installeren op afstand, bij u thuis, of hier op kantoor.