Politie virus verwijderen

Politie virus verwijderenbrowser-geblokkeerd-virus-verwijderen

Al sinds 2013 is het politievirus al actief op het internet. U zit op een foutieve of een bekende voetbalwebsite, en plots komt er een scherm in beeld dat u de politie geld dient te betalen. Voor sommige mensen komt dit serieus en beangstigend over en gaan over tot betalen, of gaan naar het politie bureau. De belangrijkste tip bij dit soort zaken is: betaal NOOIT bij een virus! Je helpt hier de criminelen mee, en die criminele lossen het probleem echt niet voor je op! Het virus zal na betaling actief blijven op uw computer.  Een aantal voorbeelden hoe een dergelijke melding eruit kan zien.

Hoe politie virus verwijderen?

Helaas is er geen gouden regel hoe het politie virus te verwijderen. Doordat het virus zich steeds muteert zijn er 10-tallen oplossingen mogelijk. Bijvoorbeeld bij de eerste versie was het mogelijk om een aantal bestanden van de computer of laptop te verwijderen. Nadat op het internet verschenen is hoe deze bestanden te verwijderen hadden de virusverspreiders al weer de locatie en namen van de bestanden veranderd waardoor de uitleg niet meer afdoende was. Zo heeft het virus al 10tallen mutaties ondergaan. Bij 1 van de laatste versies neemt de webcam een foto van uw gezicht en verwerkt dit in het “proces verbaal”, wat uiteraard mensen nog meer frustreert en mogelijk angst aan jaagt. Voor meer uitleg kijkt u eens wat politie Nederland erover zegt.

politievirus

Wat te doen bij een politievirus

PCvriend gaat niet meer stap voor stap iedere mogelijke oplossing opzoeken. Door de vele mogelijkheden kunnen we hier uren mee bezig zijn en dat is kostentechnisch te arbeidsintensief. Ons advies dan ook is een herinstallatie van de computer. Uiteraard kan PCvriend u helpen het virus te verwijderen. Wij stellen u dan een schone installatie van de computer voor. Dit heeft als voordeel dat uw computer softwarematig weer zo snel werkt alsof uw laptop of computer uit de winkel kwam.