SSD upgrade voor uw computer of mac

Computer upgraden met SSD

De SSD schijf is momenteel de beste investering die u kan doen voor uw laptop, pc of Apple computer. Een SSD heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen waarvan de snelheid het grootste voordeel betreft! Computers van de afgelopen jaren hebben meestal nog een langzame schijf. Deze traditionele harddisk is letterlijke een schijf die gemiddeld 6000 rondjes per minuut kan draaien. Deze draaiende beweging zit eigenlijk aan zijn max waardoor het meestal het traagste onderdeel is van uw computer. Uw computer heeft alles al berekend, echter de schijf moet het proces nog uitvoeren. Soms kunt u dit horen door het geratel van de schijf. Een SSD (Solid State Drive) is eigenlijk een hele grote usb stick of memory card. Een dergelijke techniek zit ook in uw telefoon of tablet. Andere voordelen van een Solid State Drive zijn behalve de snelheid ook het lagere energie verbruik, en dat het beter bestand is tegen vallen of stoten.

417861-ssd-vs-hdd-what-s-the-difference-updateSSD laten inbouwen in de computer

We weten nu dat een harde schijf het langzaamste gedeelte van uw computer is. Wanneer we een SSD schijf naast uw traditionele harde schijf zetten dan haalt u nog geen enkel snelheid. Uw besturingssysteem start nog steeds net zo langzaam op omdat uw Windows of OSX vanaf de oude schijf opstart. Echte snelheidswinst behaald u wanneer u alle programma’s installeert op de nieuwe SSD disk. De oude schijf kunt u in sommige gevallen nog wel laten zitten in uw computer, echter dient dit dan enkel gebruikt te worden voor back-up of data dat u niet vaak gebruikt. Stel u gaat een video bewerken met Windows en de juiste software is geïnstalleerd op de snelle schijf. Zolang enkel de SSD schijf wordt gebruikt is er niks aan de hand, maar wanneer uw te bewerken film op de oude Sata schijf staat, dan wordt wederom het traagste gedeelte van de computer aangesproken.
Uw systeem is dan wederom klaar met de berekeningen, maar de film moet dan nog lang laden. U kunt dan het beste ook de film op de SSD schijf zetten gedurende het bewerken en wanneer de film klaar is deze op slaan op de oude Sataschijf.

Wanneer SSD vervangen of installeren

De SSD schijf past eigenlijk altijd op computers vanaf 2010 maar je kunt niet altijd snelheidswinst behalen. Is uw harde schijf momenteel het langzaamste onderdeel van uw computer dan is een SSD altijd aan te raden. In de meeste gevallen is dit vanaf 2013, tenzij u destijds een zeer goedkope computer heeft gekocht die al 2 jaar in de winkel stond te wachten op u. Uiteraard kunnen wij dit altijd vrijblijvend voor u controleren. Wanneer uw harde schijf kapot of bijna kapot is dan kunt u ook automatisch kiezen voor een SSD schijf. De schijven zijn de laatste jaren zeer goedkoop geworden maar zijn nog niet zo groot in omvang of GB’s dan de traditionele schijven.

Goedkoop SSD inbouwenicon-crm-versies-prijzen-demonstratie

Uiteraard is ook deze upgrade van een SSD een betaalbare oplossing. Wij kunnen de SSD voor u inbouwen, maar indien gewenst verzorgen wij ook voor een back-up van uw oude schijf en installeren wij uw gewenste besturingssysteem op uw laptop, of (Apple)computer. U dient zelf nog te bepalen hoe groot u de SSD schijf wenst te hebben. Het inbouwen van de SSD is meestal in een uurtje ingebouwd, behalve bij iMac’s van Apple.