Blog

Netwerk te langzaam?

Netwerkbekabeling aanleggen

Is de snelheid van je bekabelde internet verbinding niet sneller dan 100Mbit terwijl u een sneller internet abonnement heeft? Dan kan de oude CAT5 bekabeling, of oude switch de oorzaak zijn.

Oude netwerkkabel vervangen

Het internet in Nederland wordt steeds sneller. Zo snel zelfs dat bepaalde netwerkkabels het niet meer kunnen bijhouden. Wanneer u een gemiddeld pakket heeft van bijvoorbeeld Ziggo dan komt er een snelheid van 200Mbit uw pand binnen. Binnenin uw pand wordt het internet weer verder verdeeld via uw modem, switch en router.  Een goede pagina waar u uw snelheid kan testen is via speedtest.net.

Bekabelde netwerk versnellen.

Komt u bekabelde netwerk niet hoger dan 100mbit per seconden dan kan het zijn dat uw verouderd apparatuur heeft of de netwerkkabel dient te vervangen. Helaas is er geen andere mogelijkheid om uw netwerk te versnellen d.m.v. van uw Cat5 kabel te vervangen voor Cat5E, 6 of hoger. U verhoogt de doorvoersnelheid van uw netwerkverbinding van 100 naar 1.000Mbit of zelfs 10.000.

Kosten van de netwerkkabel aanleggen.

Om kabel aan te leggen dient u eerst te kiezen of u netwerkkabel wenst te plaatsen van 1.000 of 10.000 Mbit. Zeker is dat het internet en de computers iedere jaar sneller worden. Voor nu is de 1.000Mbit versie meer dan voldoende voor alle internetaanbieders de komende jaren. Maar zoals de trend laat zien zal je na een aantal jaren misschien weer aan de max zitten. De prijs per meter zal 2x zo duur zijn maar meestal is dat niet de grootste kostenpost. De tijd die je eventueel kwijt kan zijn met het doortrekken van de kabel en het bevestiging van de connectoren is meestal het duurste.

Ander opties dan de netwerkkabel versnellen?

Je kan het netwerk via uw huidige stroomnetwerk laten lopen; powerline adapters, hierbij zijn ook snelheden van 1.000 Mbit haalbaar. Het nadeel dat deze punten altijd stroom gebruiken, iets meer last van storingen hebben en altijd een extra vrij stopcontact nodig hebben. Uiteraard is draadloos ook een bekend alternatief en wordt steeds sneller, echter blijft een bekabelde netwerkverbinding altijd de betrouwbaarste mogelijkheid. Het voordeel van de alternatieven op de netwerkbekabeling is de snelheid waarmee het netwerk wordt aangelegd, boren en de problemen bij het doortrekken van lange afstanden behoren dan tot het verleden.

Netwerk advies?

Wij helpen u graag met het maken van een geschikte keuze! Wij komen graag langs om samen met u de opties te bespreken. Wij hebben de meeste producten welke nodig zijn om uw gewenste netwerk aan te leggen voorradig en kunnen direct handelen.

router en netwerk hulp

router en netwerk hulp

Wij helpen u graag met uw vragen over uw netwerk  in huis of bij u op kantoor. Wanneer de router (en niet de server) in uw netwerk de baas is dan bent u bij Pcvriend aan het juiste adres.

Wat is een router?

Simpel uitgelegd is een router een apparaat dat de binnenkomende internetlijn netjes verdeeld tussen uw apparaten maar ook uw apparaten onderling met elkaar verbindt. Een router kan je los verkrijgen of is verwerkt in combinatie met een modem van uw provider bijvoorbeeld van; Ziggo, KPN, etc. Zonder router zou je enkel en alleen maar op 1 computer internet ontvangen.

Pcvriend biedt router en netwerk hulp :

  • Algemeen netwerkadvies bedraad en draadloos
  • Installeren en onderhouden van netwerk
  • Hulp bij instellen IP camera
  • De draadloze printer werkt niet meer, en hulp bij installatie
  • De draadloze printer kan niet meer scannen
  • Poorten instellen in de router, voor de Playstation, Xbox, hulp op afstand
  • Installeren van NAS
  • Printen via het netwerk
  • Bestanden delen via het netwerk
  • Draadloos bereik verbeteren
  • Algemene router en netwerk hulp

De router in uw huis of kantoor wordt een steeds belangrijker onderdeel van de ICT omgeving. De router zorgt ervoor dat ieder apparaat in huis een netwerkverbinding krijgt. Vroeger had u enkel een computer in huis staan welke bedraad is aangesloten. Later kwam hier de laptop met zijn draadloze verbinding bij. Tegenwoordig is het heel normaal dat de router ook uw mobiele telefoons, tablets, draadloze printer in huis aanstuurt. Zeer populair en in een enorme groeimarkt zijn de domotica apparaten welke uw router zal gaan aansturen. Domotica zijn huishuidelijke apparaten welke u kan bedienen en onderhouden met bijvoorbeeld een app op uw telefoon. Hierbij kunt u denken aan: verlichting, rolluiken, zonnepanelen, beveiligingscamera’s, IP-camera’s, poorten, verwarming etc. De router zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar samenwerken. Heeft u hulp nodig bij het instellen onderhouden van de router dan bent u uiteraard bij ons aan het juiste adres.

Basistaak router: Het verbinden van meerdere apparaten binnen uw netwerk en desgewenst deze veilig en stabiel te laten communiceren met het internet.

Veel voorkomende router problemen.

  • Geen draadloos internet op uw computer,
  • Draadloze printer drukt niet af of andere printer problemen
  • Scanner werkt niet meer
  • Computers zien elkaar niet in het netwerk
  • Geen internet via Lan en bedraad
  • Backuppen via het netwerk lukt niet
  • Camera’s niet zichtbaar in het netwerk
  • IP-camera’s niet vindbaar in het netwerk
  • Ondersteuning bij het installen van uw NAS
  • IP-camera’s buiten uw huis niet zichtbaar.
  • Bureaublad op afstand werkt niet.
  • algemene router en netwerk storingen

Gijzelsoftware op uw computer?

Er verschijnt een venster in beeld, uw computer is gegijzeld en u moet betalen. wat nu? Op deze pagina vindt u alle informatie over gijzelsoftware. Wanneer u net besmet bent geraakt, neem dan direct onderstaande stappen door. Andere woorden voor gijzelsoftware zijn ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware.

Snel naar:

  1. Eerste stappen bij besmetting van gijzelsoftware:
  2. Wat is gijzelsoftware?
  3. Gijzelsoftware verwijderen
  4. Computer opschonen na gijzelsoftware
  5. Backuppen is de enige oplossing!
  6. Hoe is de gijzelsoftware op mijn computer terecht gekomen?
  7. Kun je de malafide gijzelsoftware voorkomen?
  8. Hoe kan ik mijn bestanden ontsleutelen?
  9. kan het malware of gijzelsoftware niet door iemand anders ontcijfert worden?
  10. Hoe wordt de oplossing voor gijzelsoftware gevonden?

Eerste stappen bij besmetting van gijzelsoftware:

  • Verdere verspreiding voorkomen:
    • ontkoppel u direct van het netwerk en internet
    • Sluit geen externe schijven aan zolang het virus nog actief is, anders zullen deze ook besmet raken
    • Waarschuw u mede (cloud) dropbox gebruikers direct. Als de andere computers nog niet besmet zijn dan zal dit pas gebeuren wanneer deze pc online is. De (cloud) dropboxmap dient direct offline geback-upt te worden alvorens deze besmetting overslaat.
    • Ander computers in het netwerk niet aanzetten zolang het virus actief is
    • Geen camera’s aansluiten
    • Zet computers in het netwerk en de NAS direct uit. (Een NAS is een geavanceerde netwerkschijf)
  • Verwijder het virus met 1 of 2 bekende virusscanners. Doe dit 2 dagen achter elkaar omdat het virus misschien te nieuw is om de eerste dag herkent te worden.
  • Kijk of het virus gratis ontsleutelt kan worden. https://www.nomoreransom.org/ .
  • Installeer eventueel uw computer geheel opnieuw
  • Wanneer de data niet ontcijfert kan worden, maak dan een back-up van uw belangrijke en besmette bestanden, omdat deze later eventueel wel ontcijfert kunnen worden. De versleutelde bestanden bevatten zelf niet het virus, deze staat of stond ergens anders op uw computer.
gijzelsoftware, ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware
Melding van gijzelsoftware, malware , virus,

Zelf op de link geklikt en u schaamt zich? nergens voor nodig! Het gebeurd iedereen wel een keer in een moment van onoplettendheid. Dit overkomt ook overheden, ziekenhuizen en hoger opgeleide mensen.

Wat is gijzelsoftware?

Gijzelsoftware vergrendelt al uw persoonlijke bestanden. U kunt hierbij denken aan uw foto’s documenten, favorieten en mailgeschiedenis! Voor menig bedrijf en consumenten een behoorlijk leed. U krijgt altijd een scherm in beeld met de vraag of u geld wenst te betalen om zo uw bestanden weer terug te krijgen. U krijgt hier meestal maar enkele dagen bedenktijd voor en daarna wordt de sleutel definitief weggegooid. Wanneer u overgaat tot betaling bestaat de mogelijkheid dat ze ondanks de betaling u toch niet de sleutel overhandigen. Het blijven natuurlijk criminelen!

Gijzelsoftware verwijderen

Wanneer u eenmaal besmet bent met de software dan bent u eigenlijk al te laat. We kunnen de ransomware of malware wel verwijderen echter zijn dan de bestanden al versleuteld. Toch is het altijd raadzaam om de computer direct na te kijken met een goede en meestal betaalde virusscanner of de computer geheel opnieuw te installeren. Zet overige computers in het netwerk of in uw huis niet aan zolang de bron nog besmet is! Ook een usb of externe schijf mag u pas weer aansluiten nadat u zeker weet dat de software verwijderd is.

voorbeelden van gijzelsoftware, ransomware, virus, malware, malafide software, cryptoware
Melding  van gijzelsoftware, malware , ransomware

Computer opschonen na gijzelsoftware

De schade is eigenlijk al aangericht, maar toch kan het virus nog enkele dagen actief zijn. Er zijn varianten bekend welke na 3 dagen vanzelf weer verdwijnen van de computer nadat de bestanden zijn versleuteld. Ons advies is om de computer opnieuw te installeren. We zetten dan de besmette bestanden op een aparte schijf. En installeren Windows opnieuw op uw computer. U computer is weer schoon, snel en veilig!

Back-uppen is de enige oplossing!

Het voorkomen is lastig en de manier hoe de malafide software zich verspreid in de toekomst is niet te voorspellen. De enige mogelijkheid is daarom uw bestanden altijd te back-uppen via een externe losse schijf! Meer info over back-uppen vindt u hier, of plan een afspraak om samen de mogelijkheden te bespreken en uw back-up zo makkelijk mogelijk te regelen.

Hoe is de gijzelsoftware op mijn computer terecht gekomen?

De meest bekende variant van de malware is via een mailtje. Ze sturen u een mailtje van (wat lijkt) als een bekende afzender waarin ze u lokken om op een link te klikken. Het mailtje op zich is geen virus, maar zodra u op het linkje in de mail klikt, dan wordt het cryptoware automatisch gedownload. De afzender kan iedereen zijn; een factuur van KPN, een loterij, marktplaats of de belastingdienst. Klik daarom nooit op een link in een e-mail, want je weet nooit waar je terecht komt.

ransomware
Hier ziet u dat de link niet naar facebook toe leidt, maar naar een frauduleuze website. 

Iedereen kan een link laten lijken zodat het naar een onschuldige pagina leid, maar achter het linkje zit een geheel andere pagina. Hieronder geef ik 3 voorbeelden welke allemaal naar de website van PCvriend leiden. U kunt de echtheid van de link controleren door uw muis op de link te plaatsen zonder te klikken. U ziet dan de url / website staan waar u naar toe geleid zal worden. Bij outlook en Microsoft word verschijnt de link direct bij de link, bij internet browsers zoals Google ziet u het links onderaan verschijnen.

De malware kan uw computer ook besmetten tijdens het surfen op het internet. De kans is minimaal bij bekende grote pagina’s zoals; het NRC, Rabobank of NPO. Maar wanneer u zich op het grijze gebied gaat begeven dan is de kans op besmetting groter. U moet hierbij denken aan:

  • Seks websites
  • Gok websites
  • Vreemde banners,
  • Illegaal Muziek, spellen of films downloaden

Kun je de malafide gijzelsoftware voorkomen.

Nee, echter kunt u de kans op besmetting wel verkleinen en de schade kan wel 100% voorkomen worden d.m.v. een back-up. Wanneer u consequent een offline back-up maakt dan bent u 100% veilig. Een offline back-up betekend dat de back-up die u maakt niet verbonden is met uw computer. U maakt een back-up op een usb stick of schijf en koppelt deze vervolgens direct los van de computer. Op het moment dat u besmet raakt met de gijzelsoftware dan kan de software u niet raken.
Andere back-up oplossingen zoals Dropbox, Cloudback-up, een netwerk of Nas zijn geen veilige oplossingen voor dit type virus, gijzelsoftware of ransomware. Uiteraard in andere situatie kan het een perfecte back-up oplossingen zijn.

U verkleint de kans om besmet te raken door:

  • Een goede ( betaalde) virusscanner
  • Houdt uw software zoals Windows altijd up-to-date
  • blijft alert, bij twijfel niet klikken
  • Back-up uw persoonlijke bestanden, en het cryptoware kan u niks maken

Hoe kan ik mijn bestanden ontsleutelen?

Kijk op de website: www.nomoreransom.org . Hier hebben ze een aantal sleutels verzameld en misschien zit uw sleutel hiertussen. Het kan zijn dat de oplossing nu nog niet gevonden is maar in de toekomst wel. Back-up daarom de geïnfecteerde bestanden en probeer het later nog eens.

Waarom kan het malware of gijzelsoftware niet door iemand anders ontcijfert worden?

Theoretisch kan dat wel. U kunt het vergelijken met het cijferslot op je koffer. Je moet de 3 cijfers in de juiste stand zetten en dan gaat de koffer open. Zo werkt het ook met de gijzelsoftware, echter bestaat de combinatie niet uit 3 cijfers (3 x 10). Maar uit triljoenen tekens zodat de snelste computers er jaren voor nodig heeft om 1 bestand te ontcijferen.

Hoe wordt de oplossing voor gijzelsoftware gevonden?

Het is moeilijk om de criminele daders te achterhalen. Ze kunnen hun acties plannen en uitvoeren vanaf een computer of bibliotheek overal ter wereld met valse namen en schuiladressen. De betaling dient per Bitcoins te geschieden en verloopt dus niet via reguliere banken waardoor het opsporen moeilijk zal verlopen. Maar wanneer ze opgepakt worden, dan vinden ze daarmee vaak de sleutel en dus de oplossing.

Computer of laptop start niet op

Helaas zoals altijd met computers zijn er meerdere redenen waarom een computer niet op kan starten. Eén ding is wel altijd hetzelfde: het komt altijd ongelegen en het is vervelend wanneer een computer niet opstart. Op deze pagina staan een aantal mogelijke oorzaken waarom de computer niet opstart.

Reboot and select proper boot device or insert boot media

De computer of laptop start niet op en geeft de melding “select proper boot device”. De computer kan niet booten,  en bedoeld dus eigenlijk te zeggen:  de computer kan Windows niet starten. Normaal als je de computer aanzet start Windows na een aantal seconden op. Uiteraard kunnen wij dit probleem verhelpen als computerbedrijf, maar controleer zelf alvast een aantal dingen:

  • Koppel externe schijven los, en start de pc opnieuw
  • Verwijder cd/ dvd schijven en probeer de pc opnieuw op te starten
  • Verwijder alle usb apparaten behalve de muis en keyboard en start opnieuw.

Een aangesloten apparaat of device aan uw computer kan de oorzaak zijn dat Windows niet opstart. Dit komt omdat de computer Windows aan het zoeken is op iets anders dan de daarvoor bestemde harde schijf. De computer kan Windows nooit op uw externe schijf vinden en daardoor komt de melding reboot en select proper boot device. Het probleem kan waarschijnlijk opgelost worden door:

  • Bootvolgorde opnieuw instellen
  • Windows herstellen / opnieuw installeren
  • Kapotte harddisk vervangen en Windows installeren

Computer start niet op:  alleen piepjes bij het opstarten

Als de computer niet opstart en je hoort een aantal piepjes dan krijg je eigenlijk in computertaal te horen wat er aan de hand is. Die piepjes staan voor een error code en deze taal is te begrijpen door de manual van de desbetreffende computer of moederboard erbij te pakken. Een aantal mogelijke oorzaken zijn:

  • Kapotte videokaart
  • Geheugen probleem
  • CPU of Fan probleem
  • BIOS probleem / lege BIOS batterij

Aan aantal veel voorkomende reden van het niet opstarten van de computer

PC lijkt normaal op te starten maar bereikt uiteindelijk Windows niet.

Om Windows op te starten zijn er duizenden bestandjes nodig en worden er op de achtergrond honderden commando’s uitgevoerd. Wanneer één van de bestandjes niet op de juiste plaats staat dan zal de pc helaas nooit Windows goed opstarten. De reden dat de pc niet opstart is belangrijk om te achterhalen! Het kan een virus zijn, een kapotte harde schijf, of een conflict bij een update.

Als je weet dat de harde schijf in orde is en er geen virussen meer aanwezig zijn dan zijn er een aantal mogelijkheden om de computer weer goed op te laten starten met onderstaande opties! Let op: maak altijd een back-up van je bestanden!

  • Windows opnieuw installeren
  • Windows herstellen met dvd
  • Terug naar fabrieksinstellingen

PC of laptop reageert niet meer; geen lampje geen geluid.

  • Als de computer helemaal nergens meer op reageert dan is het vaak de stroomtoevoer. Bij een laptop kan dat de batterij of de adapter zijn en bij een computer de voeding. In sommige gevallen is het enkel de aanknop. Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen en de opties en de prijzen te bespreken.

Laptop gaat aan maar krijg geen beeld.

Een probleem wat vaak voor komt en kent verschillende soorten oorzaken. Je zet de computer aan en een aantal lampjes gaan branden en de computer maakt geluid. Het klinkt veelbelovend maar er komt uiteindelijk geen beeld. Een aantal voorbeelden waarom de computer of laptop in dit geval niet opstart kan liggen aan:

  • Waterschade
  • Kortsluiting
  • Fout in bekabeling
  • Kapotte grafische kaart
  • Scherm kapot
  • Backlight van scherm kapot.
  • Hardnekkige vastloper
  • Interne bekabeling in pc of laptop.

Om op voorhand aan te geven wat het kost is vanwege de diversiteit in mogelijke oorzaken bijna niet te voorspellen. Het beste is om de computer bij ons op locatie af te leveren en we starten een onderzoek. Dit onderzoek hoeft u niet te betalen wanneer wij de reparatie uit mogen voeren voor u. in alle andere gevallen betaald u de onderzoekskosten van € 30. In 30% van de gevallen bij een laptop op leeftijd heeft reparatie geen zin. Of reparatie de moeite waard is kunnen we u voortijdig en gedurende reparatie bespreken en in meedenken.

Computerhulp Hilvarenbeek

Computerhulp Hilvarenbeek.

Heeft u ICT problemen bij u thuis of op kantoor in Hilvarenbeek? Dan bent u bij PCvriend aan het juiste adres. Wij zijn gevestigd  in Tilburg maar maximaal 500 meter verwijderd van de gemeentegrens Hilvarenbeek zijn we sneller bij u dan in de meeste wijken van Tilburg. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij snel en deskundig in staat u te helpen met ICT problemen aan huis zoals:

  • Draadloos netwerk
  • Virus verwijderen
  • Printer aansluiten
  • bekabeld netwerk aansluiten
  • Nas aansluiten
  • Slecht wifi internet verbeteren

Komt u liever met uw computer of laptop bij ons op kantoor langs?

Dat is uiteraard ook mogelijk! Een aantal computerproblemen zijn beter op te lossen bij ons op kantoor. Op locatie heeft de computermonteur niet altijd de juiste computeronderdelen bij de hand. En u bent bij ons op het kantoor altijd goedkoper uit vanwege het lagere uurtarief van de computermonteur is goedkoper.

Ook berekenen wij de wachttijd bij ons op kantoor nooit door aan de klant! Het oplossen van bepaalde computerproblemen neemt veel wachttijd in beslag, bijvoorbeeld een virusscan van de computer kan 2 uur duren per scan. Wanneer er een virus wordt gevonden dient de virusscan nog een keer de gehele computer te scannen totdat  het eindresultaat op 0 virussen komt te staan.  Bij ons op kantoor rekenen wij u die tijd niet door omdat we dan andere computer problemen op kunnen lossen! Diverse computer problemen welke u beter naar het computerbedrijf kan brengen zijn:

 

Heeft u een specialist nodig om uw computerprobleem op te lossen dan heeft u nu een perfect Computerbedrijf gevonden. Neem nu vrijblijvend contact met ons op om de opties samen te bespreken.

Deze pagina is geschreven om beter gevonden te worden in de zoekmachines: speciaal gericht om computerhulp Hilvarenbeek, computermonteur Hilvarenbeek, hulp aan huis Hilvarenbeek beter vindbaar te maken. Maar uiteraard helpen wij mensen in geheel Brabant dus ook: Biest houthakker, Esbeek, Baarschot, Beers, Moergestel, Oisterwijk, Goirle en natuurlijk

 

 

Nieuwe windows of OSX installatie

Computer, mac, laptop opnieuw laten installeren

Wat moet u weten als wij de uw computer opnieuw gaan installeren 

Uw computer opnieuw installeren of herinstalleren is een veel voorkomende opdracht. Een computer opnieuw installeren kan nodig zijn wanneer de computer niet meer goed opstart. De laptop gaat dan wel aan, alleen bereikt deze nooit het beginscherm van Windows of OSX. De reden hiervoor kent verschillende oorzaken.

Oorzaken waarom een laptop computer of mac niet doorstart:

  • Een virus of malware op de computer
  • U heeft de pc of mac niet goed afgesloten
  • Een update heeft een probleem veroorzaakt of is afgebroken
  • Harde schijf is defect waardoor belangrijke bestanden niet meer geladen kunnen worden. ( vervangen van de harde schijf of harddisk is dan ook noodzakelijk.)
  • Virusscanner of vergelijkbare software blokkeert belangrijke bestanden die nodig zijn bij het opstarten. Of de virusscanner heeft een opstartbestand geblokkeerd of weggehaald.
  • Gebruiker heeft zelf instellingen aangepast
  • Computer is heel traag geworden
  • Vreemde foutmeldingen die enkel met een nieuwe installatie opgelost kunnen worden.

Waar dient u rekening mee te houden met een herinstallatie?

  • Een backup maken

    • Wij kunnen de back-up voor u verzorgen
      • U dient altijd aan te geven wat u wenst te backuppen
      • Programma’s kunnen wij nooit backuppen, we kunnen enkel losse bestanden backuppen, zoals: mailgegevens, foto’s, documenten, etc. programma’s dienen altijd opnieuw geïnstalleerd te worden.
    • U backuped zelf.
  • Wat installeren wij standaard < h4>
    • Windows, alle updates, drivers
    • Zetten eventueel backup terug
    • We installeren de programma’s zoals outlook
  • Belangrijke punten om vooraf te bespreken bij een nieuwe installatie

    • Office: word excel, outlook dienen wij opnieuw te installeren. Wij hebben dan van u een dvd, cd of inloggegevens nodig om deze opnieuw te installeren wanneer u dit legaal wenst te laten installeren. Wij kunnen standaard office niet installeren omdat dit een betaald pakket is. Uiteraard kunt u bij ons office voor uw mac of windows computer aanschaffen.
    • Printer: een printer kunnen wij enkel installeren als we de printer bij de hand hebben. U kunt zonder bijbetaling de printer bij ons afgeven en we installeren deze voor u. Wanneer deze draadloos aangesloten dient te worden in uw kantoor of thuisomgeving dan kan dit uiteraard niet bij ons op kantoor.
    • Draadloos netwerk of apparatuur. U dient opnieuw verbinding te maken met uw draadloze netwerk. Dit is meestal een vrij makkelijke stap en het wachtwoord is terug te vinden op de router of modem.
    • Spellen en savegames: meestal kunnen wij wel de savegames backuppen, u speelt dan weer verder in het level waar u gebleven was. Deze wens dient altijd vooraf kenbaar gemaakt te worden bij ons.
    • Bestanden op vreemde locatie: bij back-uppen enkel standaardmappen zoals: documenten, afbeeldingen, bureaublad, muziek, video’s en downloads. Maar heeft u uw bestanden op vreemde locaties neergezet dan dient u dit wel bij ons aan te geven. Er zijn namelijk 1000den locaties waar u uw bestanden kan verstoppen.
    • Virusscanner: heeft u al een betaalde virusscanner abonnement dan kunnen wij deze opnieuw installeren. Wij downloaden het pakket wat u had, en daarvoor hebben wij uw inloggegevens nodig. Uiteraard is het ook mogelijk om een virusscanners bij ons aan te schaffen.
    • Boekhouding: geef duidelijk aan wat voor soort boekhouding pakket u heeft. Helaas kennen wij niet alle merken. Bij twijfel laat ons of neem zelf contact op met het boekhoudbedrijf. Indien mogelijk maak altijd een backup alvorens deze bij ons af te leveren.
    • Overleg altijd met medegebruikers welke bestanden er belangrijk zijn! Uw computer komt altijd terug zoals u dit vooraf bij ons kenbaar heeft gemaakt. Maakt u geen wensen kenbaar dan is wordt een standaard installatie uitgevoerd.

Tags: windows hangt – computer start niet – computer start niet door – nieuwe harde schijf – ssd inbouwen – mac blijft hangen – apple start niet door – windows is traag – computer is traag – virus verwijderen – computer opschonen – herinstallatie – slome computer – trage pc – trage laptop – computer onderhoud

Back-ups, waarom en hoe?

Back-up

Iedereen weet dat het belangrijk is om je gegevens te back-uppen, zowel zakelijk als privé wil je je gegevens niet kwijt! In 2016 heeft het CBS onderzocht dat 61% van de Nederlanders in 2016 een back-up heeft gemaakt. Gemiddeld back-uppen mannen vaker dan vrouwen en back-uppen hoogopgeleiden 25% vaker. Helaas krijg ik vaak de vraag of ik bestanden toch nog kan redden van hun meest dierbare foto’s en documenten. Denk hieraan aan foto’s van huwelijken pasgeborenen en overledenen. Stuk voor stuk dierbare herinneringen die je niet meer over kan doen.

Back- up advies.

In basis zijn er 2 soorten manieren van back-uppen. Op een lokaal medium en in de Cloud. Er zijn nog veel mensen die bang zijn voor de Cloud en denken dat dit onveilig is! De techniek en de beveiliging van de iCloud is goed! De grootste zwakke schakel is de gebruiker zelf! Die maakt veelal onveilige wachtwoorden aan, of gebruiken overal hetzelfde wachtwoord voor! Welke manier van back-uppen voor u het beste is kunnen we bespreken in een advies gesprek! PCvriend heeft 20 jaar ervaring en begrijpt hoe belangrijk data voor u is!

Back-uppen op een lokaal medium.

Je kunt lokaal back-uppen op een:

  • Interne harde schijf
  • Externe harde schijf
  • Nas
  • CD / DVD / USB stick

De grootste fout is dat mensen de bestanden van hun eigen pc halen en de bestanden verplaatsen naar de externe schijf. Dit is natuurlijk niet handig want uw externe medium gaat ook kapot vroeg of laat! Back-up altijd bestanden op uw computer EN op een externe bron. Leg de back-up het liefste op een andere locatie en nooit aangesloten laten op uw computer! Stel voor dat de bliksem inslaat dan bent u alles kwijt. Ook als er brand is of een inbreker een bezoekje komt brengen dan ben je alles op die locatie kwijt. Wil je meer adviezen over welke back-up voor u het beste is neem dan contact met ons op voor een back-up advies. Mocht je zelf gaan back-uppen op een lokale bron dan zijn dit de grootste risico’s:
– Cd / DVD: 1 kras beschadigd een deel van uw gegevens en daar zal u niet meer bij kunnen. een dvd en cd kan niet tegen zonlicht en heeft een maximale levensduur van 10 jaar.
– Harddisk: de gemiddelde levertijd van een harddisk is 5 jaar, let op gemiddeld! Dit kan ook 1 jaar zijn.
– NAS: dubbele back-up door automatische clone. Maar virussen verspreiden ook automatisch!
– Usb stick: breken meestal snel en zijn zeer gevoelig voor stroompieken en/of onveilig verwijderen.

Hoe werkt back-uppen in de Cloud!

Back-uppen in de Cloud is niet meer de toekomst maar het heden! Eigen servers bij bedrijven kunnen de deur uit en werken daarmee kosten besparend! Er zijn vele partijen die Cloud service in verschillende manieren aanbieden. Zowel gratis als betaalde oplossingen zijn beschikbaar voor consumenten en zakelijke gebruikers. Welke manier van back-uppen bij u past hangt af van hoeveel gebruikers er gebruik van gaan maken, de kosten, omvang, de omvang van de prullenbak en internet back-up en snelheid. Een prachtige manier van back-uppen maar een virus kan zich ook verspreiden via een Cloudserver zoals Dropbox!

SSD upgrade voor uw computer of mac

Computer upgraden met SSD

De SSD schijf is momenteel de beste investering die u kan doen voor uw laptop, pc of Apple computer. Een SSD heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen waarvan de snelheid het grootste voordeel betreft! Computers van de afgelopen jaren hebben meestal nog een langzame schijf. Deze traditionele harddisk is letterlijke een schijf die gemiddeld 6000 rondjes per minuut kan draaien. Deze draaiende beweging zit eigenlijk aan zijn max waardoor het meestal het traagste onderdeel is van uw computer. Uw computer heeft alles al berekend, echter de schijf moet het proces nog uitvoeren. Soms kunt u dit horen door het geratel van de schijf. Een SSD (Solid State Drive) is eigenlijk een hele grote usb stick of memory card. Een dergelijke techniek zit ook in uw telefoon of tablet. Andere voordelen van een Solid State Drive zijn behalve de snelheid ook het lagere energie verbruik, en dat het beter bestand is tegen vallen of stoten.

417861-ssd-vs-hdd-what-s-the-difference-updateSSD laten inbouwen in de computer

We weten nu dat een harde schijf het langzaamste gedeelte van uw computer is. Wanneer we een SSD schijf naast uw traditionele harde schijf zetten dan haalt u nog geen enkel snelheid. Uw besturingssysteem start nog steeds net zo langzaam op omdat uw Windows of OSX vanaf de oude schijf opstart. Echte snelheidswinst behaald u wanneer u alle programma’s installeert op de nieuwe SSD disk. De oude schijf kunt u in sommige gevallen nog wel laten zitten in uw computer, echter dient dit dan enkel gebruikt te worden voor back-up of data dat u niet vaak gebruikt. Stel u gaat een video bewerken met Windows en de juiste software is geïnstalleerd op de snelle schijf. Zolang enkel de SSD schijf wordt gebruikt is er niks aan de hand, maar wanneer uw te bewerken film op de oude Sata schijf staat, dan wordt wederom het traagste gedeelte van de computer aangesproken.
Uw systeem is dan wederom klaar met de berekeningen, maar de film moet dan nog lang laden. U kunt dan het beste ook de film op de SSD schijf zetten gedurende het bewerken en wanneer de film klaar is deze op slaan op de oude Sataschijf.

Wanneer SSD vervangen of installeren

De SSD schijf past eigenlijk altijd op computers vanaf 2010 maar je kunt niet altijd snelheidswinst behalen. Is uw harde schijf momenteel het langzaamste onderdeel van uw computer dan is een SSD altijd aan te raden. In de meeste gevallen is dit vanaf 2013, tenzij u destijds een zeer goedkope computer heeft gekocht die al 2 jaar in de winkel stond te wachten op u. Uiteraard kunnen wij dit altijd vrijblijvend voor u controleren. Wanneer uw harde schijf kapot of bijna kapot is dan kunt u ook automatisch kiezen voor een SSD schijf. De schijven zijn de laatste jaren zeer goedkoop geworden maar zijn nog niet zo groot in omvang of GB’s dan de traditionele schijven.

Goedkoop SSD inbouwenicon-crm-versies-prijzen-demonstratie

Uiteraard is ook deze upgrade van een SSD een betaalbare oplossing. Wij kunnen de SSD voor u inbouwen, maar indien gewenst verzorgen wij ook voor een back-up van uw oude schijf en installeren wij uw gewenste besturingssysteem op uw laptop, of (Apple)computer. U dient zelf nog te bepalen hoe groot u de SSD schijf wenst te hebben. Het inbouwen van de SSD is meestal in een uurtje ingebouwd, behalve bij iMac’s van Apple.

Computermonteur Tilburg

Computerhulp Tilburg

PCvriend is gevestigd in Tilburg. Vanuit ons kantoor in Tilburg repareren wij alle soorten computers, zowel hardware als software problemen lossen wij voor u op. Het goedkoopste tarief is wanneer u uw computer bezorgd bij ons op locatie te tilburg. U kunt uw computer, laptop of Apple altijd bezorgen gedurende onze openingstijden. Omdat wij het kantoor naast mijn huis hebben, heeft u het voordeel dat u ook buiten openingstijden langs kan komen. Echter dient u buiten kantoortijden altijd een afspraak te maken.

Computerhulp aan huis of op kantoor

Wanneer u computerproblemen thuis of op kantoor heeft dan bieden wij ICT ondersteuning en advies aan huis aan. Wij maken samen een afspraak en wij staan altijd binnen het kwartier nauwslide-image-5keurig bij u voor de deur. Netwerkproblemen en draadloze installaties zijn typische reparaties die enkel bij u op locatie dienen te gebeuren, echter bepaalde reparaties van computer bijvoorbeeld nieuwe installaties van Windows, Apple of virus verwijderen doen wij bij ons op het kantoor. Het tarief is dan goedkoper aangezien we de wachttijd niet aan u door hoeven te berekenen.

Computermonteur aan huis of op kantoor

Een computermonteur berekend binnen Tilburg voor particulieren geen voorrijkosten. Het maakt dan niet uit of u in de Reeshof of Broekhoven ondersteuning nodig heeft. Uiteraard komen wij ook in de omliggende dorpen en steden van Tilburg graag bij u langs. Informeer dan altijd naar de voorrijkosten.

Computer reparatie Tilburg

De goedkoopste oplossing is uw computer ter reparatie aanbieden in ons kantoor te Tilburg. De meeste reparaties voeren wij zelfstandig uit, en in specifieke gevallen werken wij met partners samen. Voor computer reparatie Tilburg bent u bij PCvriend altijd aan het juiste adres. Blijf niet langer met uw probleem zitten en bel ons direct! Samen bespreken we direct de mogelijkheden, de snelheid van de reparatie, en de te verwachten kosten betreffende uw computer reparatie!

Nieuwe computer aanschaffen?

Wij adviseren u ook bij de aankoop van een nieuwe computer of laptop. Maar natuurlijk bouwen computermonteurs ook zelfgemaakt computers en zijn daardoor in staat hoge kwaliteit te leveren, een betere garantie, persoonlijker, sneller en goedkoper. Kijk voor meer informatie op de pagina computer kopen.